Wanneer gezondheid en glimlach hand in hand samengaan

Wanneer gezondheid en glimlach hand in hand samengaan

Maak kennis met Pia Fosnæs, personal trainer en eigenaresse van SUND MED SMIL, een Deens bedrijf met een vrouw als eigenaar dat mensen begeleidt bij een gezonde en actieve levensstijl. Pia heeft een holistische kijk op trainen en werkt daarom vanuit de ideologie dat plezier en gezondheid hand in hand gaan.


Dit is een van de redenen waarom bijna alle trainingen van Pia altijd buiten plaatsvinden - ongeacht weer en wind. En niet zonder reden. Het heeft vele voordelen voor lichaam en geest om in de natuur te trainen. Je krijgt ook de top drie tips van de trainer voor beginners - en om je aan die actieve routine te houden.

"Als we buiten sporten, kunnen we merken dat ons stressniveau daalt. Ons lichaam en onze geest houden van de combinatie van frisse lucht, wind in ons haar en de geluiden van de natuur. Als je een stressvol dagelijks leven hebt, zul je een verbetering van je stressniveau ervaren als je je training naar buiten verplaatst." - Pia Fosnæs, Persoonlijke Trainer


Outdoor training is zowel voor beginners als voor doorgewinterde sporters gemakkelijk en toegankelijk. Het enige wat je nodig hebt, is goede kleding die zweet afvoert en waarin je warm kunt blijven. Met een paar kleine onderdelen ben je klaar om de buitenlucht in te gaan en lekker actief bezig te zijn. Of je nu van lange boswandelingen houdt, hardlopen, of een wandeling opleuken met eenvoudige krachtoefeningen.


“Bewegen in de natuur hoeft niet moeilijk of uitdagend te zijn. Integendeel. De natuur staat altijd voor je klaar en kan gemakkelijk aan je schema worden aangepast. Geniet van het feit dat je je training kunt volgen op het tijdstip dat JOU het beste uitkomt.- Pia Fosnæs, Persoonlijke Trainer

Ben je nieuw in de wereld van de beweging? Pia Fosnær geeft haar drie beste tips om een goede routine te vinden die bij je past.


1. Zoek uit wat jou motiveert en train misschien met een buddy, zodat je elkaar kunt bijhouden tijdens een actieve workout in de natuur.


2. Zoek online inspiratie voor je workout, of maak je eigen programma zodat je een plan hebt voor je gaat. Bedenk of je training kracht- of cardio-oefeningen zal omvatten, of misschien een combinatie van beide?


3. Verwacht er niet te veel van - geniet van de dag en ervaar het zelf. Soms kan een wandeling genoeg zijn. Onthoud altijd dat een beetje beweging beter is dan geen beweging - net zoals je nooit spijt zult hebben van de oefening die WEL gedaan hebt. - Pia Fosnæs, persoonlijke trainer.


Het hoeft dus niet moeilijk of omslachtig te zijn om de wereld van de beweging binnen te gaan. Zolang je maar naar je lichaam luistert en het aanpast aan je dagelijkse leven.


En natuurlijk moet je gekleed zijn voor de gelegenheid.

Als we buiten sporten, kunnen we merken dat ons stressniveau daalt