3 suggesties: de beste sportbeha voor grote borsten

3 suggesties: de beste sportbeha voor grote borsten

Daarom is de juiste sportbeha belangrijk

Als je actief moet zijn, heb je kleding nodig die de beste omstandigheden bieden om op je best te kunnen presteren. Als je een grote buste hebt, is het vooral belangrijk om een sportbeha te dragen om deze onder controle te houden. Een goede sportbeha voor grote borsten moet de borsten ondersteunen en op hun plaats houden, en tegelijkertijd comfortabel zijn om te dragen.


Behalve dat het natuurlijk comfortabeler aanvoelt met een optimale sportbeha, heeft het ook een langduriger effect. Als je geen goede sportbeha gebruikt, zullen je borsten beweeglijker zijn tijdens het sporten. Behalve dat het pijn kan doen en de training zelf kan verstoren, betekent het ook dat de huid rond de borsten losser wordt en dat de borsten uiteindelijk van vorm zullen veranderen.


Tegelijkertijd loop je het risico dat het je rug en algemene houding aantast, wanneer je grote borsten hebt en geen sportbeha kiest met de juiste ondersteuning.5 tips: hoe kies je de beste sportbeha als je grote borsten hebt?

Als je niet gewend bent een sportbeha te kopen, helpen we je door 5 tips te geven waar je rekening mee kunt houden wanneer je de beste trainingsbeha voor grote borsten moet vinden.


1. Materiaal: zoek naar materialen die zweet afvoeren en de huid laten ademen. Als je actief bent, krijgt het lichaam het warm, en als het lichaam de warmte niet kwijt kan, geeft dat meestal geen goede ervaring.


2. Ondersteuning: zoek een sportbeha met de meest optimale ondersteuning. Je kunt uitgaan van het feit dat hoe groter je buste is, hoe meer steun je trainingsbeha moet hebben.


3. Bandjes: kies een trainingsbeha met brede bandjes. Het zorgt voor een beter comfort. Als de bandjes ook verstelbaar zijn, is het makkelijker om de beha aan je lichaam aan te passen.


4. Type oefening: het niveau van de activiteit bepaalt mede hoeveel steun je sportbeha moet bieden. De beste sportbeha voor hardlopen heeft veel steun, terwijl een wandeling minder nodig heeft.


5. Pasvorm: zorg dat je sportbeha goed past. Als hij te los zit, zal hij onvoldoende steun bieden. Gebruik daarom ook alle verstelmogelijkheden, zodat het zo goed mogelijk bij je lichaam past.


LEES OOK: Onze gids voor sportkleding
De 3 beste sportbeha's voor grote borsten1. Active Core: Super High Support Sports Bra

Met onze uitgebreide kennis en ervaring hebben we een sportbeha ontwikkeld die de grote buste maximaal ondersteunt. Dit is degene die we je aanraden als hardloopbeha voor grote borsten, voor fitness, of elke andere vorm van training met hoge intensiteit.


  • De Active Core sportbeha met super sterke ondersteuning heeft een hoge voorsnede, zodat hij een groot deel van de borst bedekt. Zo worden de borsten op hun plaats gehouden, zodat je verzekerd bent van een goede ondersteuning.
  • De bandjes zijn zowel gevoerd als breed, zodat ze niet knellen op de schouders. Ze zijn zowel aan de voorkant als aan de achterkant verstelbaar, en er zitten haakjes aan de voorkant, zodat je ervoor kunt kiezen ze aan de achterkant te kruisen voor extra steun.

2. Active Core: High Support Wire Sports Bra

Met de Active Core sportbeha met sterke beugel hebben onze ontwerpers echt veel moeite gedaan om de beste sportbeha voor grote borsten te maken. De nadruk ligt op de pasvorm en op een sterke ondersteuning. Daarom is het de beste keuze voor een sportbeha voor fitness en andere matige vormen van lichaamsbeweging, als je grote borsten hebt.


  • De beha heeft een beugel en is verkrijgbaar in verschillende band- en cupmaten. Daardoor is de kans groter dat je een maat vindt die precies bij je buste past.
  • Met de brede, verstelbare en gewatteerde bandjes krijg je maximaal comfort, en je kunt ook zelf beslissen of je de bandjes wilt gebruiken zoals ze zijn, of dat je een zogenaamde racerback wilt maken, waarbij de bandjes op de rug worden samengevoegd en op die manier meer steun geven.

3. Sportbeha met brede band onder de buste

Voor degenen onder jullie die zich bezighouden met lichtere activiteiten, hebben we deze sportbeha ontworpen met een brede band onder de buste. Hier hebben we ons uitgesloofd om een eenvoudige sportbeha met ondersteuning te maken, die perfect is voor wandelen, krachttraining en dergelijke.


  • De brede banden en de brede elastische rand aan de onderkant helpen ervoor te zorgen dat het goed past, en je kunt er gemakkelijk een sporttopje overheen dragen.
  • Deze sportbeha voor grotere bustes biedt ook uitstekende stabiliteit en comfort, aangezien het brede band onder de buste ervoor zorgt dat de beha niet in de huid graaft maar zijn vorm en positie behoudt.

Het gemakkelijke overzicht: de verschillen tussen de sportbeha's

Naam Activiteit Bandjes Andere voordelen
Active Core: Super High Support Sports Bra Intense oefening Breedte
Gevoerd
Optie racerback
Voor en achter verstelbaar
Hoge snit aan de voorkant
Active Core: High Support Wire Sports Bra Matige lichaamsbeweging Breedte
Gevoerd
Optie racerback
Verstelbaar
Individuele band- en cupmaat
Sportbeha met brede band onder de buste Lichte oefening Breedte Brede elastische rand
Goede stabiliteit