Wasvoorschriften

Wasvoorschriften

Om te voorkomen dat kleding verandert tijdens het wassen, kun je het best alle wasinstructies op het waslabel volgen. Hier vind je de uitleg bij elk symbool zodat je weet hoe je best voor jouw kleren zorgt. Kocht je een Zizzi kledingstuk met een symbool dat hier niet beschreven staat, geef ons dan gerust een seintje.


Het is altijd een goed idee je kleding eerst eenmaal te wassen voordat je ze aandoet. Hoe beter je voor kleding zorgt, hoe meer plezier je uit je aankoop haalt.


Natuurlijke materiaal

Voor natuurlijk materiaal zoals zijde of wol raden we aan om speciale wasmiddelen te gebruiken.

 

Natuurlijk materiaal wordt niet op dezelfde, efficiënte manier gekleurd als synthetisch materiaal. Daarom neemt de kleurintensiteit langzaam af, afhankelijk van hoe vaak je het kledingstuk draagt en wast. Je zal niet ineens een grote kleurverandering zien. Je kunt viscose het best als een natuurlijk materiaal behandelen.


Kralen, pailletten, borduurwerk

Wanneer het kledingstuk in de wasmachine moet, raden wij aan om een waszak te gebruiken. Dat beschermt de kleding en de details van de kleding meer. Dit soort kledingdetails zijn vaak handgemaakt en daardoor extra fragiel.

Drogen van gewatteerde kleding en dons

Na het wassen van dons en gewatteerde kleding is het belangrijk deze te drogen met 2-3 tennisballen in een wasdroger op laag vuur. De tennisballen zorgen ervoor dat de vulling tijdens het drogen wordt verdeeld en niet samenklontert. De wasdroger mag echter niet zo vol zijn dat de tennisballen geen ruimte hebben om rond te stuiteren.