<strong>Hoe was je je menstruatie ondergoed</strong>

Hoe was je je menstruatie ondergoed

Bekijk hier onze wasinstructies voor Zizzi's menstruatieslipjes.

Wasgids voor menstruatieslipjes

De maandelijkse cyclus brengt niet alleen hormonale veranderingen met zich mee, maar ook een gevoel van vernieuwing en een herinnering aan het natuurlijke ritme van het lichaam. Terwijl wegwerpproducten in de vuilnisbak belanden, vraagt het gebruik van menstruatieslipjes meer aandacht van je. In deze wasgids lees je hoe je je Zizzi menstruatieslipjes wast en onderhoudt, zodat je ze steeds weer opnieuw kunt gebruiken.


Hoe was ik mijn menstruatieslipje?

Als je een menstruatieslipje koopt, is het belangrijk om deze voor het eerste gebruik te wassen. Spoel ze met de hand of gebruik een machinewasprogramma op een temperatuur van maximaal 30 °C. Na elk gebruik is het cruciaal om deze stappen en eventuele verzorgingsinstructies zorgvuldig op te volgen. Hier zijn onze aanbevolen wasinstructies voor menstruatieslips:


1. Spoel het slipje na gebruik in koud water

Na elk gebruik is het een goed idee om je menstruatieslipje te spoelen in koud water. Dit helpt om overtollig bloed te verwijderen en voorkomt dat vlekken zich zetten. Je kunt je handen gebruiken om zachtjes over de kern van het slipje te wrijven - dat is de onderkant van het slipje die tegen de vulva aanligt - om er zeker van te zijn dat deze schoon is. Voor vlekken kun je een vlekkenverwijderaar gebruiken die speciaal is ontworpen voor delicate stoffen. Vermijd het weken van je menstruatieslipjes gedurende langere tijd.


2. Machinewasbaar op 30-40 graden

Als het tijd is om je menstruatieslipjes te wassen, doe ze dan in de wasmachine en kies een fijnwasprogramma op een temperatuur van 30 graden. Gebruik milde zeep en vermijd het gebruik van agressieve wasmiddelen, bleekmiddel of wasverzachter, omdat deze de stof kunnen beschadigen en het absorptievermogen kunnen aantasten. Voor extra bescherming kun je een waszak gebruiken.

 

Je kunt je menstruatieslipje ook met de hand wassen. Gebruik koud water (maximaal 30 graden) en een milde zeep. Wrijf zachtjes over de stof om eventuele resten los te maken. Je kunt je menstruatieslipje samen met je gewone ondergoed en kleding wassen om het aantal wasbeurten tot een minimum te beperken.


3. Laat het slipje aan de lucht drogen

Vermijd het gebruik van een droger om je menstruatieslipje te drogen. Hitte kan de stof beschadigen en het absorberende vermogen van het slipje verminderen. Hang het slipje in plaats daarvan te drogen in een goed geventileerde ruimte. Hoewel het drogen van Zizzi menstruatieslipjes langer kan duren dan normaal ondergoed door de verschillende lagen, is het nog steeds de beste manier om de kwaliteit en functionaliteit te behouden.

Door deze stappen te volgen, kun je de duurzaamheid en effectiviteit van je menstruatieslipje garanderen.


"Ik raad aan om evenveel menstruatieslipjes te hebben als het aantal dagen dat je ongesteld bent. Zo hoef je ze tijdens je menstruatie niet zo vaak te wassen en te drogen." - @lillisstyle

Veelgestelde vragen

Ja, het menstruatieslipje kan met de hand gewassen worden met koud water en een mild wasmiddel. Dit is een zachte manier om ze schoon te maken en het kan hun levensduur verlengen.

Ja, je kunt je het menstruatieslipje wassen met je gewone ondergoed en kleding. Kies een zacht programma en gebruik een mild wasmiddel.

Om de droogtijd te verkorten kun je het menstruatieslipje ophangen om te drogen met de buitenste laag naar buiten gericht. Hierdoor droogt de buitenste absorberende laag sneller.

Dat hangt af van je menstruatie. Op dagen met heviger bloedverlies kan het nodig zijn om ze vaker te vervangen, terwijl je ze op dagen met lichter bloedverlies de hele dag kunt aanhouden.

Het wordt aanbevolen om 3-4 paar te hebben voor licht vloeien en 5-7 paar voor matig tot zwaar vloeien, afhankelijk van hoe vaak je ze wast.

Ja, veel vrouwen gebruiken het menstruatieslipje als een extra beschermingslaag naast tampons, menstruatiecups of maandverband, vooral op dagen dat ze heviger vloeien.

Met de juiste verzorging kunnen onze slipjes wel 2 tot 3 jaar meegaan. Het is belangrijk om de verzorgingsinstructies nauwkeurig op te volgen om de levensduur te verlengen. Zizzi menstruatie ondergoed kan wat absorptievermogen verliezen na 20 wasbeurten.

Menstruatieslipjes zijn wasbaar en herbruikbaar, waardoor ze een goed alternatief zijn voor maandverband en tampons.