Hoe vermijd je schuurplekken tussen je benen

Hoe vermijd je schuurplekken tussen je benen

Misschien herken je het probleem als het warm is of als je lichamelijk actief bent. Er ontstaan schaafwonden aan de binnenkant van de dij die steken en ongemak veroorzaken. Het kan zijn dat het meer ruimte in heeft genomen dan eigenlijk nodig was.


Gelukkig zijn er middelen om schuurplekken tussen de benen te voorkomen. Het hoeft niet te betekenen dat je in de zomer niet op blote voeten kunt lopen of een rondje kunt rennen - gelukkig zijn er andere oplossingen. In de volgende paragrafen helpen we je om van schuurplekken af te komen.


3 trucs om schuurplekken tussen de benen te voorkomen

Als je in de zomer graag jurkjes en rokjes draagt of over het algemeen erg actief bent, zijn hier onze beste tips om schuurplekken tussen je benen te voorkomen.

Andere tips om schuurplekken te voorkomen

Crème

Als je naar het strand gaat of als het erg warm is, wil je misschien niet meer kleren dragen dan je echt nodig hebt. Breng in plaats daarvan een crème aan die je huid beschermt tegen irritatie als gevolg van wrijving. Met een anti-schuurplekken crème kun je schuurplekken voorkomen. Breng het aan op het blootgestelde gebied voordat je het zomerweer ingaat.


Vaseline

Een ander alternatief voor binnenbroekjes en shapewear is vaseline. Het wordt niet door de huid geabsorbeerd en werkt als een beschermend laagje op de kwetsbare huid. De vaseline is dus in het bijzonder geschikt in de zomerhitte en tijdens het sporten, wanneer het vocht en de warmte de huid kwetsbaarder maken.Indien de schade is veroorzaakt - is dit wat je kunt doen aan schaafwondjes

Het is natuurlijk het beste om schaafwondjes te voorkomen, maar als je toch al last hebt van schaafwonden tussen je benen, is er een remedie.


Probeer in het begin lange wandelingen te vermijden om de huid van je binnenste dijen de kans te geven te genezen. Als je in de buurt van een strand bent, kun je je schaafwondjes verzorgen door te gaan zwemmen. Het zoute water heeft een helende werking en verkoelt ook de geïrriteerde huid.


Als je niet in de buurt van water bent, kun je je wonden behandelen met een eenvoudige zinkzalf. Het is mild en werkt als een beschermend laagje op de beschadigde huid. Het geeft de huid de tijd om te genezen en haar natuurlijke balans terug te vinden.


We hebben het eerder gehad over binnenbroekjes en shapewear in verband met het voorkomen van schuurplekken. Natuurlijk zijn ze ook ideaal om verergering van schaafwondjes te voorkomen. Ze houden het blootgestelde gebied doeltreffend beschermd, voorkomen verdere irritatie van uw dijen en helpen je om sneller van jeuk af te komen.

Waarom krijg je schuurplekken?

Het is vooral een probleem als het warm is en je lichamelijk actief bent. Er wordt zweet geproduceerd, waardoor zout op je huid terechtkomt. In combinatie met de vochtigheid en de warmte kan dit vooral resulteren in een geïrriteerde huid aan de binnenkant van de dij wanneer je dijen tegen elkaar wrijven. Wanneer deze wrijving optreedt, kan het uiteindelijk aanvoelen alsof de huid wordt geschuurd met schuurpapier.


Schuurplekken komen het vaakst voor in de meer kwetsbare gebieden waar je huid dun is, zoals tussen je dijen en billen. De irritatie wordt natuurlijk niet in de hand gewerkt door het feit dat dit een gebied is waar zich vaak veel haarzakjes en ingegroeide haartjes bevinden. Schaafwondjes beginnen als schuurplekken, maar als je er niets aan doet, kunnen ze uitgroeien tot echte zweren.


Geniet van de zomer!

Of je nu last hebt van je dijen door wandelen of hardlopen, het mag je zomer natuurlijk niet in de weg staan. Met het bovenstaande advies kun je een geweldige zomer hebben zonder je zorgen te maken over schuurplekken.