5 home spa tips: verwen jezelf thuis

5 home spa tips: verwen jezelf thuis
5 home spa tips: verwen jezelf thuis

Een heerlijk ontspannende tijd met veel verwennerij voor lichaam en geest. Klinkt verleidelijk? Lees dan hieronder onze home spa tips. Velen van ons leiden een druk leven waarin we maar zelden stilstaan om onszelf te verwennen. Daarom moet je jezelf trakteren op een dag - of zelfs een uur - thuis waar je je eigen thuisspa kan creëren.


Je hoeft niet een heleboel wellness producten te hebben. Je kunt het gevoel van luxe en verwennerij gemakkelijk naar huis halen door gewoon te gebruiken wat je al hebt. Het gaat er tenslotte ook om de tijd te nemen om ervan te genieten.


Als je wat inspiratie nodig hebt over hoe je jezelf kunt verwennen op dat moment van zelfliefde, zijn hier onze ideeën voor een dagje spa thuis. Dan kun je zelf beslissen of je helemaal los gaat of gewoon uit de lijst kiest. Het ligt aan je tijd en zin. Veel plezier - en geniet!

1. De sfeer bepalen

Je omgeving kan een grote rol spelen bij het creëren van je eigen spa-ervaring thuis. Het gaat erom dat je aan de slag gaat, en er zijn verschillende dingen die daarbij kunnen helpen.


Je kunt beginnen met het plafondlicht uit te doen en in plaats daarvan kaarsen aan te doen. Misschien heb je een paar geurkaarsen die ook een lekker aroma hebben? Zo niet, dan kun je gemakkelijk gewone kaarsen gebruiken en de geur halen uit wat geurstokjes of gewoon een parfum uit de kast.


Rustige muziek helpt ook de stemming te bepalen. Er zijn genoeg afspeellijsten online die perfect zijn voor een thuis-spa-ervaring.


Pak wat lekkere handdoeken en washandjes, een badjas en een paar slippers. Dan is het klaar voor je als je straks uit bad komt.


Maak een klein schaaltje van je favoriete hapjes. Het kunnen noten, fruit of misschien wat groenten zijn. Denk ook aan iets te drinken - of je nu liever koud water, een kopje thee of verfrissend sap drinkt. Het voegt net een beetje extra toe aan de zelfverwennerij.


Hoe maak je een thuis spa?

Als je onze gids voor het maken van een thuis spa volgt, is het recept:

1. Breng de sfeer door de fysieke omgeving voor te bereiden

2. Begin met de behandelingen die het langst duren

3. Geniet van een warm bad en vervolg de behandelingen

4. Verzorg de huid met hydraterende producten

5. De rest van de dag moet in een rustig tempo worden doorgebracht


Dat gezegd hebbende, is er niet één recept voor het maken van een thuis-wellness. Het ligt aan jou en je fysieke omgeving. Het hangt er ook vanaf hoe lang je er aan wilt besteden. Zijn het je lichaam, gezicht, haar en voeten die verwend moeten worden? Of misschien slechts één van de onderdelen?


Wat heb je nodig voor een spa dag?

Hoe meer je van je thuis-wellness wilt maken, hoe meer je nodig hebt. Maar er zijn dingen die altijd goed zijn om te hebben. Het kan een mooie handdoek zijn, wat goede producten en wat proviand. Je zult zeker goed op weg zijn.


Hieronder zie je wat we je aanraden als je onze ideeën voor zelfverwennerij thuis wilt volgen.


Wat je nodig hebt

 • Kaarsen
 • Geurstokjes of kaarsen
 • Spreker
 • Handdoeken
 • Badjas
 • Slippers
 • Dranken
 • Snacks

2. Begin behandeling

Zodra je ervoor hebt gezorgd dat je omgeving bevorderlijk is voor zelfverwennerij, ben je klaar om aan je thuis-wellness-ervaring te beginnen. Als je wilt, kun je beginnen met enkele behandelingen die langer kunnen duren.


Een goed begin is het droog borstelen van je hele lichaam. Als je geen droge borstel hebt, kun je ook een droge badstof handdoek gebruiken. Droog borstelen heeft verschillende positieve effecten op het lichaam. Het verhoogt de bloedcirculatie, verwijdert dode huidcellen en geeft een mooie gloed. Borstel je hele lichaam in cirkelvormige bewegingen - maar niet zo hard dat het pijn doet en je rood wordt. En vergeet niet dat zowel jij als de handdoek of borstel droog moeten zijn.


Je kunt een haarconditioner gebruiken die lang in je haar blijft zitten voordat je hem uitspoelt. Sommige conditioners gaan tot 30 minuten mee, en als je er een gebruikt, kun je beginnen met je haar te wassen met shampoo en de conditioner te verspreiden. Gebruik de wachttijd om andere behandelingen te doen of geniet gewoon van de rust met een goed boek of de rustige muziek.


Iets anders dat ook een idee kan zijn om mee te beginnen is een goed voetenbad. Zoek een bad en vul het met lauw water. Voeg een paar druppels voetbadolie toe en misschien wat voetbadzout - of slechts een van de twee. Ga 10-15 minuten zitten - misschien terwijl je haarbehandeling werkt - en geniet van de verwennerij.


Wat je nodig hebt

 • Droge borstel of badstof handdoek
 • Shampoo
 • Haarconditioner
 • Kuip
 • Voetbadolie
 • Voetbadzout
Je hoeft niet een heleboel wellness producten te hebben

3. Geniet van een warm bad

Nu is het tijd voor een lekker warm bad. Als je een badkuip hebt, kun je een andere truc gebruiken voor een thuis-spa-ervaring; namelijk wat badzout in het water doen. Het is ontspannend en helpt los te komen.


Als je geen bad hebt om in te ontspannen, kun je ook genieten van een goed bad onder de douche. Als je je haar nog niet geconditioneerd hebt voor het bad, begin dan met je haar te wassen met shampoo en doe de conditioner er nu in. Terwijl het werkt, kun je doorgaan met de verwennerij.


Als je je huid nat hebt gemaakt, zeep je jezelf in met een goede badzeep. Kies de geur die je lekker vindt en neem de tijd om de zeep in te masseren. Je kunt ook kiezen voor een lichaamsscrub. Breng het in cirkelvormige bewegingen aan en laat het de huid goed scrubben. Spoel de zeep of scrub af en voel het gevoel van een mooie schone huid.


Als je haarconditioner hebt gebruikt, moet je die nu uitspoelen. Zorg ervoor dat je het goed uitwast en geef je haar een laagje balsem. Laat het balsem in je haar zitten terwijl je naar de volgende behandeling gaat.


Het gezicht moet zeker ook verwend worden. Net als voor de rest van je lichaam kun je kiezen voor een goede gezichtsreiniging of een gezichtsscrub, die beide dode huidcellen verwijderen en de bloedcirculatie bevorderen.


Het laatste wat je moet doen is je balsem uitspoelen. Vergeet niet je haar goed uit te spoelen zodat er geen resten achterblijven, die je haar vettig kunnen maken.


Wat je nodig hebt

 • Badzout
 • Shampoo
 • Balsem
 • Haarconditioner
 • Badzeep
 • Lichaamsscrub
 • Gezichtsreiniging
 • Gezichtsscrub

4. Huidverzorging

Als je uit bad komt, dep je jezelf droog met een handdoek. Dan is het tijd om je huid te hydrateren.


Je kunt je lichaam insmeren met een bodylotion of bodyolie. Het hangt allemaal af van wat je leuk vindt. Neem de tijd en maak tijd vrij voor je thuisspa. Als je de bodylotion hebt aangebracht, trek je de badjas aan waarmee je bent begonnen. Dan kun je ook warm blijven.


Als het lichaam klaar is, kun je verder met het gezicht. Geef je gezicht een goed gezichtsmasker. Het is aan je huid en je behoeften welk gezichtsmasker je wilt gebruiken. De meeste gezichtsmaskers hebben enige tijd nodig om te werken. Daarom kun je het masker aanbrengen en de wachttijd gebruiken om je huid verder te hydrateren.


Terwijl het gezichtsmasker werkt, kun je je voeten insmeren met een rijke voetcrème. Als je 's avonds je home spa doet, kun je je voeten met een beetje extra crème insmeren, een paar sokken aantrekken en 's nachts met de voetcrème slapen.


Je handen kunnen ook wel wat verwennerij gebruiken. Pak een lekkere handcrème en smeer je handen goed in. Als je wilt, kun je ook je nagels vijlen en het afmaken met wat nagelolie.


Spoel het gezichtsmasker af. Gebruik een washandje en lauw water, en eindig met een gezichtscrème die bij je huidtype past. Het gebied rond de ogen kan een beetje gevoelig zijn, dus misschien wil je hier een oogcrème gebruiken. Vergeet de lippen niet - die hebben baat bij lippenbalsem of een andere balsem.


Wat je nodig hebt

 • Lichaamslotion of -olie
 • Gezichtsmasker
 • Voetcrème
 • Handcrème
 • Nagelvijl
 • Nagelolie
 • Gezichtscrème
 • Oogcrème
 • Lippenbalsem

5. Rest van de dag

Als je je avond hebt besteed aan de home spa, ben je misschien klaar om je aan te kleden voor bed. Je bent waarschijnlijk al goed op dreef en in vorm voor een goede nachtrust.


Of je hebt nog wat van de dag over. Als dat zo is, kun je de dag gewoon in hetzelfde rustige tempo voortzetten. Vervang je badjas door zachte en comfortabele homewear en beperk je plannen en klusjes tot een minimum.


Een laatste zelfverwennerij in je eigen thuis-spa-thema is misschien een laagje nagellak op je handen en misschien ook op je voeten. Het siert ook langer, zodat je het gevoel van zelfverwennerij kunt verlengen.


Wat je nodig hebt

 • Nachtkleding
 • Homewear
 • Nagellak