Everyday Women: De elf favorieten van de Parisienne

Everyday Women: De elf favorieten van de Parisienne

Andrea Bunod is onderdeel van Everyday Women - en in een serie tijdens deze zomer, laten we het woord aan de 24-jarige Parisienne voor haar inzichten in de stad van licht en liefde, en een openhartige kijk op het zijn van een jonge, plus-size vrouw.Hallo, mijn naam is Andrea. Ik ben een vierentwintigjarige Franse verpleegster die een jaar geleden naar Parijs verhuisde. Ik zou mezelf omschrijven als een eeuwige verkenner, een fan van eten en kunst, dus deze aspecten van mezelf worden natuurlijk weerspiegeld in mijn schrijven. Ik ben ook wat de maatschappij een plus-size vrouw noemt.


Het opgroeien als een lange plus-size puber is lang niet altijd gemakkelijk geweest, maar in de loop der jaren heb ik een manier gevonden om er mijn grootste kracht van te maken. Ik heb mijn gevoel van zelfvertrouwen opgebouwd door de manier waarop ik me kleed, hoe ik luister naar mijn wensen en gemoedstoestanden.

Ik vind dat het tijd is dat vrouwen van overal, elke lichaamsbouw, elke gemoedstoestand, elke levensfase, hun innerlijke kracht gaan omarmen.
Andrea Bunod

Via deze blogposts zal ik proberen te laten zien hoe ik mijn kracht heb gevonden, maar ook hoe ik nog elke dag leer om die uit te breiden.


Als kersverse Parijzenaar heb ik de prachtige stad Parijs leren kennen, en hier is mijn gids. Omdat er naast alle "croissants" en de "baguettes", nog zoveel meer is om te ontdekken.


Deze stad is een plek waar ik mezelf kan zijn, waar ik elke keer dat ik er doorheen loop nieuwe plekjes ontdek en waar ik de tijd uit het oog kan verliezen. Dat is precies wat ik je wil meegeven met deze kleine Parijs gids: een mini route door Parijs waar je jezelf leert kennen.


Wanneer ik een stad ontdek, vraag ik eerst aan de plaatselijke bevolking wat hun favoriete plekjes zijn en waarom ze die zo leuk vinden. Bij mijn aankomst in Parijs heb ik mijn collega's en mijn vrienden gevraagd, om vervolgens een lijst te kunnen maken van alle plaatsen die ik zelf wilde zien.


Door deze lijst te schrijven, kon ik de stad stapsgewijs leren kennen met betrekking tot mijn hobby's, wat ik leuk vind en wat mij inspireert.


 • 1. Start je dag bij brunch/bakery spot "B.O.U.L.O.M": Mijn favoriete plek voor een zeer smakelijke en diverse brunch in het weekend. Alles is zelfgemaakt door een beroemde Franse chef-kok! En het is ook een fantastische bakkerij.


Ik zou willen starten met mijn favoriete Parijse wijk: De "Marais" in het 3e arrondissement.


In deze wijk kunnen liefhebbers van vintage kleding, van eten en street art hun hart ophalen. De buurt staat bekend om zijn artistieke vibe en zijn vele smalle straatjes met middeleeuwse binnenplaatsjes (ja het is zo mooi als het klinkt!). Ik ontbijt er graag en loop door de straatjes met muziek in mijn oren - op dit moment hou ik van "I AM WOMAN" van Emmy Meli (dit nummer geeft me altijd een onbevreesd en onversaagd gevoel!). Ik hou ervan om langs te gaan bij vintage en avant-garde winkels.


Door de vele vintage shops in de buurt kan ik unieke kledingstukken vinden die perfect passen bij mijn heel diverse kledingkast. Elk kledingstuk dat ik heb, vertelt een geschiedenis over mij en dat is een van de dingen die ik het leukst vind aan kleding.

 • 2. Kilo Shop, 6e arrondissement: Op jacht naar unieke vintage kleding - en je wilt weten of je die per kilo kunt aanschaffen? Ik weet de perfecte plek voor je! Een verbazingwekkend goed geordende winkel die grote maten kleding en accessoires (riemen etc) verkoopt. 60% wordt per kilo verkocht en 40% met label prijzen De eigenaars van de winkel bieden een enorme diversiteit en kwaliteit. Hierdoor staat deze shop aan de top van de beste vintage winkels in Parijs.


 • 3. Tucked Friperie, 12e arrondissement: Een zaak die luxe artikelen verkoopt (Kenzo, Versace etc) met grote maten en alles voor minder dan 50 euro! Het is een fantastische winkel!

Als ik loop door het Westen, bezoek ik graag het Louvre museum, met 16 kilometer aan kunstgalerijen is er altijd wel iets nieuws te ontdekken en te bezichtigen. Ik ga graag bij de faraonische juwelen staan om die magnifieke kunstwerken van de oude beschaving te bewonderen. Na de faraonische gang ga ik graag naar de Franse schildersgang, waarin ik het werk van een van mijn favoriete kunstenaars kan bewonderen: Claude Monet. Ik blijf meestal meer dan een uur in dit gangpad rondhangen, er zijn zoveel verschillende schilderijen die je elke keer weer kunt ontdekken. Ik blijf het verbazend vinden hoe je stemming van het moment je perceptie van een kunstwerk beïnvloedt. Ik kijk nooit elke keer hetzelfde naar de kunstwerken in het Louvre. Maar ik ga er altijd met een gerust hart weg.

Ik blijf het verbazend vinden hoe je stemming van het moment je perceptie van een kunstwerk beïnvloedt
Andrea Bunod
 • 4. Kunstgalerie "L'Atelier des Lumières": Mijn favoriete culturele plek in Parijs: Een pakhuis waar de tentoonstellingen ongeveer om de zes maanden veranderen: Beeld je een hele zaal in (plafond, vloer en muren) verlicht door de schilderijen van Salvador Dali terwijl in de zaal de liedjes van Pink Floyd worden gespeeld?!


Na deze artistieke tussenstop loop ik graag een rondje om de Eiffeltoren en ga ik op de Champ de Mars zitten om het boek te lezen dat ik al zoveel maanden geleden gezegd had te zullen lezen. Dit is een heel vredig moment. Je kunt bijna overal in het park zitten, het is gigantisch. Ik zit gewoonlijk een paar uur in het park.


Het is al lunchtijd en ik kan niet meer wachten om een leuke "Brasserie" te vinden om te eten. In die restaurantjes kun je gerechten met eend krijgen, zelfgemaakte frieten, salades, visgerechten en een geweldig zelfgemaakt toetje als Parijs/Brest. Meestal probeer ik elke keer als ik de stad in ga iets anders te eten. Ik denk dat het me in staat stelt om voortdurend naar een nieuwe cultuur te reizen. Parijs staat bekend als een multiculturele stad: in dezelfde buurt kun je Afrikaans eten, Japans eten, Turks eten of in een restaurant eten waar verschillende culturen in één maaltijd worden gemixt.


 • 5. Restaurant Riv'k: Een van mijn favoriete restaurants in Parijs, hun keuken mixt de Aziatische en Israëlische culturen perfect. Het is absoluut geweldig (als je erheen gaat, moet je hun gefrituurde burrata en hun dessert genaamd "Brioche Perdue" proberen)


 • 6. Restaurant "Poulet braisé": Mijn onvermijdelijke plek voor de lunchpauze: betaalbaar en zo lekker! Voor minder dan 15 euro eet je een geweldig gegaarde halve kip met rijst, gebakken bakbanaan en Afrikaanse sausjes.


 • 7. Delicatessenwinkel "La Grande Epicerie de Paris": deze plek moet u absoluut proberen als u naar Parijs komt: er zijn zoveel kraampjes met uitzonderlijke gerechten, ambachtelijke voorwerpen, wijn en dat alles in een multiculturele sfeer. De hoofdwinkel bevindt zich in het 16e arrondissement van Parijs.

Met een volle maag en een brede glimlach loop ik verder door het centrum, nog steeds voorzichtig om alle fietsers van de stad heen (ja Parijs is een stad waar we proberen onze fietsen te gebruiken wanneer we kunnen).

De avond vordert en ik bel mijn vrienden zodat we elkaar kunnen ontmoeten in de "Comédie Française", het meest populaire theater van Parijs (en het mooiste, volgens mij). Het theater is in 1680 gebouwd in opdracht van de Franse koning Lodewijk de 14e en biedt ook in onze tijd nog de perfecte plaats om de Franse cultuur te blijven ontdekken en te ontwikkelen via de kunst van het theater. Ik weet nog dat ik voor het eerst naar het theater ging toen ik nog een tiener was en ik ben altijd onder de indruk gebleven van de schoonheid van het gebouw en het talent van de acteurs op het toneel. Ik kan het je van harte aanbevelen..


 • 8. Theater "Le Panam'Art Café": Wilt u eens goed lachen onder het genot van een goede cocktail en een lekkere maaltijd? Dan is deze plaats voor u gemaakt, het is een stand up plaats waar nieuwe of beroemde cabaretiers komen en bijna elke avond optreden. Reserveer wel even voordat je erheen gaat!


In de zomer ga ik ook graag naar de vele openluchtbioscoopfestivals. Je kunt bijvoorbeeld films kijken in het park van "La Villette" in het 19e arrondissement. Dit evenement is helemaal gratis en zo leuk om mee te maken. Neem een dekentje mee om op te zitten en misschien een kleine snack en je bent klaar om te gaan!


Nog op zoek naar een manier om van de laatste uurtjes van de dag in Parijs te blijven genieten? Ik raad je aan om met de metro naar de wijk "Bastille" in het 11e arrondissement te gaan, zodat je een drankje kunt pakken en kunt dansen in een heel gezellige en moderne bar die rond 3 uur 's nachts sluit. Dat is wat ik meestal doe om de dag perfect te eindigen met mijn vrienden.


 • 9. Bar & Beer: Dit is een van mijn favoriete bars in Parijs: een plaats waar je na het werk in je eentje kunt relaxen onder het genot van een lekker biertje of een cocktail. Deze plek is heel rustig en vreugdevol.


 • 10. Bar Le syndicat: Een belangrijk onderdeel van het leven in Parijs: DE ultieme beste cocktailbar!


 • 11. Nachtclub "Le Pachamama": Mijn lievelingsnachtclub in Parijs, verbazingwekkend 19e eeuws gebouw met 3 etages die elk hun eigen muziek en decoratief thema hebben.


Tot slot, deze kleine reisgids dient als een manier om een stad te ontdekken door de rust te nemen, te luisteren naar je verlangens, te wandelen door je te laten leiden door de sfeer van het gebied. Op deze manier wandelen in Parijs stelt me in staat om rust te vinden in een nogal lawaaierige en drukke stad. En met deze kleine tour van mijn perfecte dag in Parijs, hoop ik dat je je geïnspireerd voelt en klaar om Parijs - of een andere mooie stad - te verkennen.

Laat de straten je de weg wijzen en laat je voeten de weg lopen die je stemming je ingeeft. Want de toekomst roept je vooral op om alle facetten te blijven ontdekken van wat jou definieert.
Andrea Bunod