Everyday Women: Andrea Bunod over verhuizen - en doorgaan

Everyday Women: Andrea Bunod over verhuizen - en doorgaan

Andrea Bunod is onderdeel van Everyday Women - en in een serie tijdens deze zomer, laten we het woord aan de 24-jarige Parisienne voor haar inzichten in de stad van licht en liefde, en een openhartige kijk op het zijn van een jonge, plus-size vrouw.


Hallo, mijn naam is Andrea. Ik ben een vierentwintigjarige Franse verpleegster die een jaar geleden naar Parijs verhuisde. Ik zou mezelf omschrijven als een eeuwige verkenner, een fan van eten en kunst, dus deze aspecten van mezelf worden natuurlijk weerspiegeld in mijn schrijven. Ik ben ook wat de maatschappij een plus-size vrouw noemt.


Ik vind dat het tijd is dat vrouwen van overal, elke lichaamsbouw, elke gemoedstoestand, elke levensfase, hun innerlijke kracht gaan omarmen.


Bijna twee jaar geleden verhuisde ik naar een nieuwe omgeving: de prachtige stad Parijs. Ik verliet mijn rustige Zuid-Franse stad voor de Franse hoofdstad. Verhuizen naar deze stad was voor mij een enorme beslissing en ik moest behoorlijk op mezelf vertrouwen om dit te bereiken. Maar het was een van de mooiste beslissingen die ik heb genomen.


LEES: Andrea Bunod's 11 favorieten in Parijs


In deze blogpost wil ik bespreken hoe ik het voor elkaar kreeg om als jonge vrouw naar een nieuwe stad te verhuizen - en hoe deze beslissing me in staat stelde om rustig verder te gaan met mijn leven.Organiseren

Ten eerste, toen ik eenmaal de stad had gekozen waar ik wilde wonen, maakte ik to-do lijstjes, heel veel to-do lijstjes, eigenlijk. Ik gebruikte de app "Notion", dat is de beste om to-do lijstjes te maken. Ik maakte een lijst van alle procedures die ik moest vervullen voor/tijdens/na mijn verhuizing. Ik maakte een lijst van alle dingen die ik wilde ontdekken in de stad, zoals parken, kunstgalerijen, restaurants, monumenten enz. Daarna moest ik een lijst maken van mijn hele budget om te kunnen leven in mijn nieuwe stad, die veel duurder is dan mijn middelgrote Zuid-Franse stad.

Vertrouwen op je gevoel en grote beslissingen nemen

Na die vele lijstjes moest ik een nieuwe werkplek kiezen. Als verpleegster kan ik op heel verschillende terreinen en in heel verschillende domeinen werken. Toen ik in het zuiden was, werkte ik in een speciale psychiatrische eenheid die gevangenen met psychiatrische problemen verzorgde.


Ik hield van mijn job, maar toen ik de kans kreeg om naar Parijs te verhuizen, voelde ik dat ik iets anders moest proberen, dat ik mezelf moest uitdagen. En dat is wat ik deed: Ik vond een job in een speciale psychiatrische eenheid waar vrouwelijke patiënten met ernstige psychiatrische problemen en ziektes worden behandeld. De unit die ik koos is nog specifieker en diverser dan de vorige. Het was eigenlijk een enorme uitdaging voor mij, omdat ik nooit had geweten dat ik de capaciteiten had om in dit soort kritieke eenheid te werken. Maar ik had gelijk toen ik op mezelf vertrouwde, want nu heb ik het gevoel dat ik daar als verpleegster aan het opbloeien ben.


Verhuizen naar een grote stad kan eng zijn, maar vergeet niet dat wonen in een grote stad ook grote kansen betekent, zelfs grenzeloze kansen.


Veranderen betekent iets vervangen door een nieuwere of betere manier. Verdergaan betekent doorgaan naar een nieuwe/andere plaats of activiteit of onderwerp. Deze twee definities hielpen me om nieuwe projecten altijd vanuit een optimistisch perspectief te bekijken. Dus zelfs als ik aan het begin van de reis twijfels had, herinnerde ik me altijd dat ik die keuze ten goede had gemaakt: om in staat te zijn verder te gaan met mijn leven, om te groeien en sereen te veranderen.Hoe een macht der gewoonte te veranderen

Door te kunnen verhuizen en verder te gaan met je leven, kun je ook je gewoonten veranderen en nieuwe gewoonten creëren. In dezelfde stad wonen, met dezelfde baan, en omringd zijn door mensen die je steunen, kan voor veel mensen een teken van vervulling zijn. Maar voor mij was het moeilijk omdat ik ook het gevoel had dat ik een nieuwe routine moest creëren.


Toen ik mijn to-do lijstjes had, mijn nieuwe baan, mijn nieuwe uitdagingen en mijn vers opgestarte routine, wist ik dat ik dingen moest blijven doen waar ik echt van hield. Ik stond mezelf toe om weer te gaan tekenen, iets waar ik van hield en dat ik gebruikte als een ontsnapping, vooral toen ik nog student verpleegkunde was. Het hielp me om al mijn gedachten, emoties, en zelfs mijn angst, op papier te zetten. Ik begon ook te genieten van leuke tijden met mijn nieuwe vrienden, nam de tijd om naar de sportschool te gaan en voor mezelf te zorgen.

Ik heb mezelf beloofd om altijd elke week iets te doen waar ik van hou, geen uitzondering.

Deze wekelijkse activiteit was erg louterend voor mij, omdat ik me echt gelukkig en vrij voelde. Het kon een film kijken zijn, FaceTime hebben met mijn beste vrienden, of mijn natuurlijke haar verzorgen terwijl ik een afhaalmaaltijd at. Deze week liet ik mijn haar doen in mijn favoriete kapsalon en 's avonds ontmoette ik een jeugdvriendin in de stad om een Caribische maaltijd te eten terwijl we Netflix keken en lachten zoals we deden toen we kinderen waren.


Deze verandering heeft me mijn creativiteit en geduld laten ontdekken. Je moet jezelf tijd geven voor elke stap voor verandering als je wilt dat het een levenslang avontuur en een levenslange kans wordt. Als je alleen bent in een totaal nieuwe omgeving kun je alleen op jezelf rekenen en moet je veel creatieve manieren vinden om je dagen vredig door te komen. Het is veel gemakkelijker om aangeleerde manieren en gedragingen te blijven gebruiken, maar het is zo veel uitdagender en krachtiger om jezelf te dwingen nieuwe manieren en gedragingen te ontwikkelen.

Je zelfvertrouwen vinden

Ik geloof dat je door je onzekerheden onder ogen te zien en ze toe te geven, veel zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwt. Ik moest alles doen toen ik naar Parijs verhuisde. Ik moest mezelf dwingen dingen te doen waarvan ik nooit gedacht had dat ik ze zou doen, en daar ben ik echt dankbaar voor want ik voel me nu zo trots.


Onlangs heb ik iets heel bijzonders meegemaakt, waarvan ik dacht dat ik er nog niet klaar voor was: ik ontmoette iemand die verbazingwekkend was en zo anders dan ik, die alle vooroordelen en angsten die ik had over verbintenis en relaties uitdaagde. Ik besefte dat de confrontatie met een echt liefdevol persoon die je jezelf laat kennen, kan leiden tot echt geluk en vertrouwen.


Waar je ook gaat, je moet ook luisteren naar je gevoel en instincten. Deze primaire alarmsystemen zijn buitengewoon effectief bij het nemen van belangrijke beslissingen, vooral wanneer je jong bent. Neem altijd de tijd om te luisteren naar je eerste indrukken en gevoelens, onderzoek ze en probeer ze te begrijpen. Door dit te doen, weet ik dat ik nu veel vrediger leef dan ooit.


LEES: Hoe je zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling kunt stimuleren.

Neem altijd de tijd om te luisteren naar je eerste indrukken en gevoelens, onderzoek ze en probeer ze te begrijpen.

Kortom, door als jongere naar een nieuwe stad te verhuizen, kun je je leven beter vormgeven - mits je het als een positief avontuur ziet. Maar als je wilt dat dit avontuur een levenslange kans wordt, moet je je voorbereiden, ruimdenkend zijn, profiteren van onbekende ervaringen en jezelf pushen. En het allerbelangrijkste: luister naar je innerlijke zelf, want alleen jij bent je prioriteit!