Zizzi steunt de strijd tegen borstkanker in 2022

Zizzi steunt de strijd tegen borstkanker in 2022
Zizzi steunt de strijd tegen borstkanker in 2022

Bij Zizzi steunen we borsten - in alle vormen, kleuren en maten. Het maakt niet uit op wie ze zijn. Daarom doneren we geld aan de Deense organisatie tegen borstkanker bij elke aankoop van een item uit onze collectie, die we speciaal voor dit doel hebben gemaakt. Zo kun je ook de strijd tegen borstkanker helpen steunen. Dit jaar vind je een selectie van ondergoed en t-shirts die je vanaf 22 september op deze site kunt kopen.


Als je meer wilt weten over het werk van de Deense organisatie en waar het geld naartoe gaat, lees dan verder.

Het werk van de Deense organisatie tegen kanker

In Denemarken is er een jaarlijkse campagne om bewustzijn en geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. De campagne is opgezet door de Deense organisatie, die elke dag de strijd aangaat tegen alle vormen van kanker. In Denemarken werkt de organisatie aan 3 gemeenschappelijke doelstellingen:


1. Minder mensen zullen kanker hebben

2. Meer mensen die kanker overleven

3. Iedereen voor een beter leven met en na kanker


Deze campagne richt zich op borstkanker. Het is een bekende Deense campagne, die elk jaar veel steun krijgt van de Denen, het bedrijfsleven en sponsors. De campagne staat voor een unieke gemeenschap waarin Denen samenkomen om de borstkankerzaak te steunen en geld in te zamelen. En natuurlijk willen we bij Zizzi daaraan bijdragen.


Waar gaat het geld heen?

Als je een of meer artikelen uit deze collectie koopt, help je ook de strijd tegen borstkanker te steunen. 10% van het bedrag gaat naar de projecten en belangrijkste gebieden waar de Deense organisatie zich voor inzet. Je kunt hieronder meer lezen.


Onderzoek

Onderzoek redt levens. Daarom zet de Deense organisatie dagelijks verschillende onderzoekers in om er onder meer voor te zorgen dat borstkanker eerder wordt ontdekt, dat behandelingen zachter worden en dat meer overlevenden van borstkanker een goed leven hebben na de andere kant van de diagnose. En ze steunen ook Deens kankeronderzoek aan universiteiten en ziekenhuizen in het hele land.


Patiëntenondersteuning

Gelukkig overleven steeds meer mensen de diagnose borstkanker. Maar het is belangrijk dat patiënten en hun familie worden ondersteund om goed te leven, zowel tijdens als na een reis van borstkanker. Daarom biedt de Deense organisatie tegen kanker patiëntenondersteuning aan vrouwen met kanker en hun familie. Dit is gratis advies en ondersteuning - bijvoorbeeld in adviescentra voor kanker in het hele land en via hun hotline, die elke dag wordt aangeboden per telefoon, chat of Skype.


Informatie

Educatie kan kanker helpen voorkomen. Dieet, lichaamsbeweging en alcohol zijn enkele van de dingen die een belangrijke rol spelen bij het voorkomen van borstkanker. Daarom zet de Deense organisatie zich in om uit te leggen hoe goede adviezen kunnen worden omgezet in concreet gedrag dat het risico op kanker vermindert.Alle informatie in dit artikel is afkomstig van de Deense organisatie tegen borstkanker. Als je wilt zien hoe je de strijd tegen borstkanker nog meer kunt steunen en meer wilt lezen over de verschillende projecten, kun je hier hun website bezoeken.