Jurken van linnen - je must-have voor de zomer

Jurken van linnen - je must-have voor de zomer

Je kent vast wel die warme zomerdagen waarop de hitte zo intens is dat je nauwelijks weet wat je aan moet trekken. Of je nu op reis bent of het weer thuis zich van zijn beste kant laat zien, het kan zijn dat je je kledingkeuze moet aanpassen aan de warmere temperaturen.


De oplossing zou wel eens in het materiaal kunnen liggen, en in dit verband willen wij proberen je te helpen de juiste jurk in het juiste materiaal voor de zomer te vinden. Wij bevelen linnen aan om verschillende redenen, want zomer en zon worden niet voor niets met linnen geassocieerd. 


5 goede redenen om je volgende jurk in linnen te kiezen 

Linnen is op de eerste plaats een materiaal dat in de zomer wordt gebruikt, en er zijn veel voordelen aan het kiezen van je zomerjurken van linnen.


1. Goed ademend

Linnen is bijzonder geschikt om in de zomer te dragen omdat het een groot absorberend vermogen heeft. Het materiaal kan tot 20% van zijn gewicht absorberen zonder vochtig of oncomfortabel aan te voelen. Je linnen jurk zal dus altijd droog en comfortabel te dragen zijn. Bovendien heeft linnen fantastische temperatuurregulerende eigenschappen, waardoor je het zowel in de zomer als in de winter kunt dragen.


2. Hypoallergeen materiaal 

Als je allergieën of gewoon een gevoelige huid hebt, is linnen een ideaal materiaal voor jou. Dit is met name te danken aan het hoge absorptievermogen, waardoor je jurk niet nat wordt en de groei van bacteriën wordt ontmoedigd. Bovendien wordt de linnen stof meestal geproduceerd zonder gebruik te maken van chemicaliën en pesticiden, en mocht je allergieën hebben, dan zou je allergische reacties hiermee kunnen vermijden.


3. Natuurlijk en duurzaam

In tegenstelling tot katoen, bijvoorbeeld, is linnen duurzamer. Linnen is een natuurlijk materiaal en gemaakt van natuurlijke vezels die van nature sterk zijn. Dit geeft je linnen jurk een natuurlijke stevigheid waardoor hij langer meegaat. De sterke vezels zorgen er ook voor dat je jurken hun vorm niet verliezen na het wassen. Integendeel, het materiaal wordt beter met elke wasbeurt, en niet in het minst met elke keer dat je het draagt.


4. Elke keer zachter en beter

Linnen is een van de weinige stoffen die met de tijd beter worden. Het kan in het begin wat stijfjes aanvoelen, maar houd je niet in om je linnen jurk te gebruiken. Het wordt zachter en comfortabeler naarmate je het meer draagt, dus je verliest niet aan comfort, integendeel. 


5. Minimale onderhoud

Een ander voordeel van linnen is dat het hier en daar wat kreukels kan hebben, zodat je het strijkijzer weg kunt leggen. Het brengt alleen de natuurlijke en licht ruwe textuur van het materiaal naar voren en geeft de linnen jurk een bijzondere charme. Daarom is het een goed idee om een paar linnen jurken in je koffer te stoppen als je op vakantie gaat.

Plus size linnen jurken

Als je linnen eenmaal hebt leren kennen en de vele voordelen ervan, is het moeilijk om zonder te kunnen, vooral in je zomergarderobe. Bovendien zijn de meeste linnen rokken ontworpen met een losse pasvorm, waardoor ze perfect zijn voor vrouwen van alle vormen en maten. Tegelijkertijd krijg je een nog lichter en meer ontspannen gevoel - linnen zal zelden een slechte keuze zijn.


Als je nog steeds geen fan bent van linnen, maar toch iets van de luchtige kwaliteiten ervan wilt, is er ook een alternatief voor jou. Naast jurken van 100% linnen is er ook een mix van linnen en katoen, zodat je kunt profiteren van het beste van beide materialen.


Hieronder zie je een selectie van onze linnen jurken in zowel linnen als een linnenmix. Wil je dat je linnen jurk iets specifieks doet? Misschien ben je op zoek naar een lange linnen jurk, een linnen jurk met knopen of een linnen jurk zonder mouwen. Hoe dan ook, we hebben een jurk die bij je garderobe past.

Hoe verzorg je je linnenjurken

Nu, we hebben al vastgesteld dat linnen een slijtvast materiaal is. Maar als je je linnen jurken met zorg behandelt, zullen ze nog langer leven. Omdat linnen beter ademt dan synthetische materialen, hoef je het ook niet zo vaak te wassen. Als het niet vies is, maar alleen een beetje stinkt, kun je je linnen jurk gewoon in de frisse lucht hangen.


LEES: onze tips om de levensduur van je favoriete kleding te verlengen


Als je linnen jurk een wasbeurt nodig heeft, controleer dan altijd vooraf de wasvoorschriften op het kledingstuk. Om de levensduur en de kwaliteit van je jurken te behouden, is het belangrijk dat ze in de juiste omstandigheden worden gewassen. Je kunt hier meer lezen in onze wasgids.


Zomerse alternatieven in linnen

Als je niet van jurken houdt, of gewoon een alternatief wilt voor de zomerdagen, hebben we ook iets voor jou. Of je nu op zoek bent naar leuke en ruimvallende shorts, mooie en stijlvolle setjes of comfortabele en eenvoudige broeken, je vindt het in een breed scala aan kleuren.