3 manieren om een coltrui te stijlen

3 manieren om een coltrui te stijlen
3 manieren om een coltrui te stijlen

We hebben wellicht allemaal een relatie met de coltrui. Sommigen van ons zijn er dol op en trekken het elke week aan, terwijl anderen het achter in de kast bewaren. Maar een coltrui is allesbehalve saai - hij kan op ontelbare manieren worden gestyled en is een onmisbaar onderdeel geworden van vele kledingkasten over de hele wereld.


En wat je misschien niet weet, is dat met name de zwarte coltrui een cultstatus heeft verworven als onderdeel van de typische outfits van creatieve geesten. Als een soort alledaagse simpele tegenhanger van een creatief brein. De populariteit van de coltrui werd gestimuleerd door creatieve geesten als Audrey Hepburn in de jaren zestig en Steve Jobs, die altijd jeans, sportschoenen en een zwarte coltrui droeg. Het was een handtekening. Aan de ene kant is het eenvoudig - en aan de andere kant is het een outfit die er gewoon altijd goed uitziet.


Wat de trends ook zijn, coltruien zijn nog steeds geweldig om te dragen. Als je nog geen blouse met de typische hoge hals hebt, zijn hier 3 manieren waarop je de geliefde top kunt stylen.


De top hier is mouwloos en gemaakt van een heerlijk geribd materiaal, maar onze tips en trucs kunnen voor elke coltrui worden gebruikt.

Layering: onder een blazer

Laagjes is voor velen een favoriete look, maar te veel laagjes kan te warm zijn. En vooral in de zomermaanden, wanneer je misschien een blazer of vest naar je werk wilt dragen, kan een onverwachte zweetbui net om de hoek liggen. Oplossing? Weg met die coltrui! Zo vermijdt je dat je te veel lagen aan je outfit toevoegt en heb je meer bewegingsvrijheid voor je armen omdat je de extra laag stof niet nodig hebt.


Als je outfit te warm wordt op een zomerse dag, kun je altijd de blazer wegdoen.


Trendy en casual: het detail onder een trui

De laatste jaren hebben we allemaal meer tijd dan voorheen doorgebracht in vrijetijdskleding. Sweatshirts en zachte broeken zijn niet langer bestemd voor een zondag op de bank - verre van dat! En de set kan zelfs gemakkelijk worden aangevuld en een beetje meer trendy worden gemaakt door - ja, je raadt het al - een coltrui te dragen.


Soms zijn het de kleine details die een look laten schitteren. De kraag onder een trui is een zeer casual en trendy benadering van de trend, waardoor de cozy outfit er bedachtzaam en nog cooler uitziet.


Je kunt hier met verschillende kleuren spelen. Als vuistregel geldt dat een trui met een lichte ondertoon het best past bij een witte Coltrui - zoals hier, waar we een witte top onder een lichtblauwe trui gebruikt hebben. Donkere ondertonen zoals donkergroen, donkerbruin enz. passen daarentegen het best bij zwart.


Koel en zomers: onder het kleedje

T-shirts en topjes onder een kleedje. Denk eraan. We zagen deze look voor het laatst in de late jaren 90 en vroege jaren 00. Maar nu is deze stijl terug als zowel trendy, praktisch en een echt leuke stijl om voor te gaan.


De coltrui onder het kleedje is vooral goed wanneer het kleedje wat lager uitgesneden is. Het is ook extra leuk als je direct van je werk naar een feestje gaat of van een kopje koffie in de zon naar een etentje met wijn. In feite kun je het topje vervangen en wat juwelen eraan toevoegen en de look is binnen enkele minuten volledig getransformeerd.

Hou je van een coltrui? Begrijpelijk. Er zijn veel meer mogelijkheden om je top te dragen, dus speel met de laagjes en vind de kleurencombinaties die bij je passen.