Figuurgids

Bij Zizzi weten we dat het voor curvy vrouwen uitdagend kan zijn om kleren te vinden die perfect bij hun lichaamstype passen. Bovendien zijn curvy vrouwen erg verschillend van elkaar. Dat is waarom we vijf figuurtypes ontwikkeld hebben. Die maken het makkelijker voor je om stijlen te vinden die jouw curves op de beste manier versterken. De vijf figuurtypes zijn gebaseerd op de verhouding tussen buste, taille en heupen. De heupen zijn altijd het beginpunt. Het figuurtype hangt af van de relatie van de heupen tot de buste en de taille.

Vind jouw vorm

Hoe gebruik je de gids? Je heupen zijn het beginpunt. De omtrek van je taille en je buste, en de verhouding hiervan tot je heupen, geven je jouw figuur. Wanneer je taille en buste smaller zijn dan je heupen, heb je een peerfiguur.

Vermijd Frustratie

Wanneer je weet welk figuurtype je hebt en wat je goed staat, voorkom je een hoop onnodige frustratie. We kennen het allemaal: soms staat een jurk fantastisch bij een vriendin maar helemaal niet wanneer je hem zelf probeert. Dat komt waarschijnlijk doordat zij een ander type figuur heeft - zelfs wanneer je allebei curvy bent. Dat is geen garantie dat je er goed uitziet in elkaars kleding.
Dit zijn de vijf figuurtypes die je helpen jouw eigen type te vinden.


Peer

Als je een A-vorm of peer-vorm bent, focus je best op buste, schouders en taille. Ga voor een donkere broek die geen aandacht vestigt op je onderlichaam. Je top moet boven of onder het breedste punt van je heupen eindigen - nooit recht op de heupen.

Handige tips:
Kies voor broeken en schoenen in dezelfde kleur - daardoor lijken je benen langer
Losse mouwen en schoudervulling zorgen voor breedte bovenaan en meer harmonie tussen schouders en heupen
​​Een brede halslijn en een korte ketting trekken de focus naar de buste


Zandloper

Vrouwen met een zandloper of x-figuur focussen best op hun taille. Versterk je curves met kleding met een smalle taille. Discrete kleuren helpen om een harmonieuze look te creëren.

Handige tips:
Een hoog gepositioneerde riem laat uw benen extra lang lijken
Kies dezelfde kleur voor boven- en onderlichaam met enkel een contrasterende riem die jouw taille benadrukt


Curve

Met een H-figuur kan je kiezen om buste, taille of heupen uit te lichten. Dit figuurtype heeft een natuurlijke harmonie. Dat geeft je de vrijheid om de

Handige tips:
Kies dezelfde kleur voor rok, panty en schoenen om je benen extra lengte te geven
Stoere jeans en een vrouwelijke top geven een coole, dynamische, opvallende look


Appel

Heb je een appelvorm, trek dan de focus naar je buste of je heupen, maar niet naar allebei. Dat zou de nadruk op de taille leggen, en dat is te vermijden. Denk ook na of je je lichaam of je benen langer wilt doen lijken.

Handige tips:
Een V-hals geeft een mooie focus op de borst
Kies subtiele kleuren en materialen rond de taille en gebruik kettingen of sjaals om lengte te creëren
Een opvallende broek legt de focus op de benen


Ovaal

Vrouwen met een ovaal figuurtype doen er goed aan om voor een vrouwelijke look te gaan, met nadruk op de heupen. Een ovaalvorm ziet er soms wat mannelijk uit, daarom is het belangrijk om vrouwelijke snits en accessoires te gebruiken. Het beste advies is om te focussen op de heupen en minder nadruk op de buste en taille te leggen.

Handige tips:
Gebruik blouses die tot net onder de heupen hangen
Lichte broeken benadrukken de heupen en creëren een vrouwelijke look
Een oude tip: verticale strepen op het bovenlichaam - het werkt echt!