CITY GUIDE

Kom naar Kopenhagen

Hoofdsteden lijken altijd iets anders te zijn - en wij zijn ongetwijfeld dol op onze eigen kleine hoofdstad thuis in Denemarken. Onze hoofdstad is genaamd Kopenhagen, en wij willen je graag tips geven over waar te verblijven, waar te eten en waar te winkelen enz., dus kom met ons mee op een tour naar dit gekoesterde juweel.

Waar te verblijven

Natuurlijk zijn er hotels te vinden over de hele stad, maar we zijn vooral dol op de hotels die door Brøchner Hotels worden beheerd. Of je nu gaat voor Hotel SP34, Hotel Denmark, Hotel Avenue of Hotel Astoria, je kiest voor geweldige locaties, een geweldig (biologisch!) ontbijt en een gevoel van details dat je doet overtuigen dat je full value krijgt.

Lees meer over de hotels hier: www.brochner-hotels.com

Waar te brunchen/lunchen

Oooh, zouden we maar de hele dag kunnen brunchen en lunchen! Er zijn een aantal geweldige locaties om te lunchen in de stad, en wij raden je "Fars Dreng" aan om te proberen als je zin hebt in goede koffie en een grote verscheidenheid aan brunchspecialiteiten. Of kijk eens bij Union Kitchen als je een van de best beoordeelde brunches in de stad wilt uitproberen.

www.farsdreng.com

www.theunionkitchen.dk

Waar te dineren

Hier moesten we even over nadenken, omdat Kopenhagen toch wel speciaal is wat betreft dineren! Maar - afhankelijk van wat je zoekt - kun je misschien een van deze fantastische plekken proberen, allemaal eigendom van de mensen achter het wellrunconcept Madklubben, dat overal in de stad restaurants heeft:Bistro de Luxe - serveert kleine wonderen van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs. Tony's Havnegade - Italiaans met een moderne twist en geweldige smaak. Steak Royal - als je dol bent op steaks en geweldige bijgerechten, roept deze plek je naam.

www.madklubben.dk/bistro-de-luxe

www.madklubben.dk/tonys/

www.madklubben.dk/steak-royal/

Waar mode te shoppen

Het zou natuurlijk erg afgezaagd zijn om alle Zizzi shops op te noemen. Maar - wel zullen wij je vertellen dat er een aantal zijn en als je de gezellige buurt van Frederiksberg wilt bezoeken, ga dan zeker ook even langs onze geweldige nieuwe conceptwinkel in het lokale winkelcentrum, Frederiksberg Centeret. Dat gezegd hebbende, ook in de binnenstad zijn er goede winkels te vinden. Je vindt winkels langs de voetgangersstraat genaamd Strøget en de omliggende gebieden, maar een geweldige plek om veel merken onder één dak te vinden is Magasin - een groot winkelcentrum in de buurt van de centrale plek Kongens Nytorv.

www.frbc-shopping.dk

www.magasin.dk

Waar interieur design te shoppen

Deens design is bekend over de hele wereld. Niet alleen in de mode maar ook in interieur- en meubelontwerp. En als je van die dingen houdt, bezoek dan ook eens het welbekende Illum's Bolighus in het centrum van Kopenhagen. Maar wees gewaarschuwd: het is moeilijk om deze plek te verlaten zonder een lange wenslijst van prachtige decorstukken en accessoires voor je huis!

www.illumsbolighus.com

Drie must-see's

Het mag dan misschien toeristisch zijn, maar hey - waarom niet!? Je moet de stad met je eigen ogen verkennen en die foto voor Instagram vastleggen, toch? Dus, als je Kopenhagen bezoekt, zorg ervoor dat je het prachtige Nyhavn niet mist. Het is niet alleen een van de meest iconische plaatsen van de stad, het is ook de plek waar de bekende schrijver Hans Christian Andersen woonde! Vandaag zijn de oude mooie huizen langs de waterkant gerenoveerd en Nyhavn is gevuld met bars, restaurants en altijd een geweldige sfeer.

Tivoli is een groot pretpark in het centrum van Kopenhagen, dus als je dol bent op achtbanen of seizoensthema's, dan wil je deze plek niet missen. Zelfs als je gewoon wilt genieten van het landschap is Tivoli een geweldige plek om te bezoeken - het is een prachtige mix van uitstekende architectuur, historische gebouwen en weelderige tuinen. 's Nachts zorgen duizenden gekleurde lichten voor een sprookjesachtige sfeer die het oude park zo uniek maken.

Genoeg gepraat over oude dingen! Een nieuwe must-see die nog geen decennia bestaat, maar wel al een grote indruk heeft gemaakt op Kopenhagen, is Papirøen - waarschijnlijk een van de meest Instagram'ed plaatsen van de laatste jaren. In één bruisende plaats heb je 39 kleine restaurants van 13 verschillende nationaliteiten, een geweldige verscheidenheid aan eten en drinken uit de hele wereld. Als het weer zich gedraagt, kun je ook buiten zitten en genieten van een prachtig uitzicht op de Opera, Skuespilhuset, die deel uitmaakt van het Koninklijk Theater en de haven van Kopenhagen. Zelfs als je gewoon van de fijne vibes wilt genieten, moet je het echt gezien hebben!

www.tivoli.dk

www.copenhagenstreetfood.dk/en

Lees meer over wat er te zien en te doen is in Kopenhagen hier:
​​​​​​​​​​​​​​www.visitcopenhagen.com